第7話 Raskauden ajoittaminen

⚠ Perimmäisin toive? Että syntyisi terveenä.

Samalla kuitenkin uskon, että raskauden ajoituksen kanssa kikkailu on yleisempää kuin mitä siitä puhutaan.

Minulla oli kaksi toivetta.

① Kunhan ei synny joulukuussa 🎁 Kaksi isoa lahjatapahtumaa liian lähellä toisiaan. Minä haluan, että jännitys jakaantuu vuodelle tasaisemmin!

Suhteellinen nuori ikä voi myös tuoda omat haasteensa. ”Suhteellinen ikä” tarkoittaa siis lapsen ikää suhteessa tämän luokkatovereihin. Suomessa koulu aloitetaan sen vuoden elokuussa, jona lapsi täyttää seitsemän. Tämän vuoksi tammikuussa syntyneet ovat suhteessa vanhimpia ja joulukuussa syntyneet suhteessa nuorimpia. Tutkimustuloksia aiheeseen liittyen:

Tietenkään nämä tutkimukset eivät väitä, että loppuvuodesta syntyneet olisivat automaattisesti kiusattuja tai kokisivat esimerkiksi oppimisvaikeuksia. Epäedullinen asema ainoastaan altistaa suhteessa nuoremmat tämänkaltaisille ongelmille. Mörkökin on loppuvuodesta syntynyt. Ei se ihan normaali ole, mutta normaalin rajoissa kuitenkin i’d say. Ja omien puheittensa mukaan lapsena ei koskaan kärsinyt koulukiusaamisesta, ei masennuksesta eikä saanut ADHD-diagnoosiakaan. Ei ole koskaan kuulemma ajatellutkaan asiaa!

Toinen toive: ② kunhan ei synny kesken lukukauden 🏫 Kurssien keskeyttäminen olisi niin tympeää sekä opiskelijoille että työnantajilleni. Jos laskettu aika olisi lukukausien välissä, voisin vetää kurssit kunnialla loppuun ja jäädä sitten hyvillä mielin äitiyslomalle.

Tällaisia juttuja laskelmoin, kun mietimme sopivaa aikaa babymakingille. Samalla olin henkisesti valmistautunut siihen, että raskautumisessa voisi mennä aikaa: Suvussani on lapsettomuuden kanssa kamppailleita. Ehkä myös pitkä aikakauteni alipainoisena ja sen myötä vuosia kestänyt kuukautisten puuttuminen (amenorrea) saattaisi vaikuttaa raskautumiseeni. 35-vuoden ikäkin mietitytti.

Mutta JOS tulisimme raskaaksi heti kertayrittämällä, miksi en optimoisi ajankohtaa? Kaikki valta, mikä tässä asiassa minulle annetaan, kelpaa.

Niinpä päätimme sijoittaa ensimmäisen raskausyrityksen touko-kesäkuulle. Näin laskettu aika olisi helmikuussa 2023, vuoden ja kevätlukukauden alussa. Joululomilta suoraan äitiyslomalle – täydellistä.

jatkuu alla

Ja eikun alkukesän ovulaatiota odottamaan. Niin paitsi että mitä jos se syntyy kaksi kuukautta etuajassa? Niinpä.

Kommentit ja kysymykset rohkeasti alle ♡

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: